Treceți la conținutul principal

despre sentimentele trecatoare

...și uite-mă din nou, aici, deasupra tastaturii, în spatele computer-ului, cu o cană de ciocolată caldă și câțiva biscuiți...

mă simt incredibil. mă simt fericit. e un sentiment pur și simplu inexplicabil. să simți, în adâncul tău, că viața ta merge in direcția potrivită. să fii inconjurat de oameni frumoși. să iubești și să fii iubit...
tata imi spunea incă de când eram mic: "sunt două lucruri de care nu îți dai seama decât atunci când nu le mai ai, acele două lucruri sunt amintirile și fericirea".

tu acum ești fericit? îți poți aminti un (alt) moment în care erai fericit? câteodată, suntem atât de prinși de activitățile cotidiene, încât uităm să ne întrebăm pe noi înșine dacă suntem fericiți.
când simți că plutești de fericire, oprește-te un moment din ceea ce faci. uită-te în jur, respiră adânc, concentrează-te asupra zgomotelor din jurul tău. ține minte locul în care ești, ora, zgomotele din jurul tău. când te simți trist...gândește-te la acel moment. amintește-ți ce moment al zilei era, unde te aflai...
am și eu un moment la care mă gândesc când sunt trist, sau, pur și simplu, melancolic sau îngândurat. apusul unei zile răcoroase de martie, pe un câmp. culorile înnebunitoare ale cerului. nu știu cum se întâmplă, dar îmi amintesc exact mireasma care plutea în aer atunci. îmi amintesc acordurile melodiei pe care o ascultam. mă simțeam tânăr cu adevărat. mă simțeam puternic. simțeam că trăiesc cu adevărat.

sunt convins că mulți dintre voi ați trecut prin acea stare în care simțiți fix opusul. simțiți că în orice moment, cerul e gata să se prabușească peste voi. simțiți că destinul nu ține cu voi, că nimic nu se întâmplă cum ați vrea. e normal. eu, spre exemplu, mă întristez după ce ascult o melodie veche, tristă sau care îmi amintește de cineva anume.

să știți că e normal să plângeți. e cel mai bun mod de a te descărca. nu are rost să ascund faptul că eu am plâns și când am primit rezultatele de la examen, deși acela a fost probabil cel mai fericit moment din viața mea. plângeam de fericire, insă în același timp simțeam că am dat afară tot stresul care fusese acumulat în ultimul an.

suntem schimbători. sentimentele vin, pleacă, se întorc, apar și dispar. noi ne maturizăm. ne întregim experiența de viață. apropos de experiență de viață. da, am început liceul. trebuie să recunosc că m-a luat un pic prin surprindere! au început testele, temele, ascultările...totul este cu siguranță diferit. e un pas foarte mare pe care îl facem cu toții, nu a zis nimeni că va fi ușor. toate aceste încercări ne modelează. este adevărat ca viața întâi ne dă testul, si abia după aceea îți predă lecția. sună ciudat, dar anumite lecții chiar nu pot fi "predate" fără un test înainte.

să treci prin viață fără vreo dificultate e ca și cum ai lua parte la un joc și l-ai câștiga fără să miști un deget. care mai e satisfacția câștigului? care ar mai fi acea "palpitație" a vieții dacă nu am fi puși în fața unor decizii, compromisuri, sacrificii? ce rost are să rezolvi, la matematică, n probleme care nu îți ridică niciun semn de întrebare?

inspiră adânc! privește cerul! studiază forma norilor! găsește fericirea în cele mai mărunte lucruri! începe-ți ziua cu un zâmbet! termin-o tot cu un zâmbet! 
















Comentarii

  1. Felicitări Victor! Este primul meu articol pe care il citesc scris de tine si am rămas foarte impresionata.De abia astept sa le citesc pe restul si pe cele ce vor urma.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

înălțare, decădere și o cană cu cafea

articolul ce urmează nu este o colaborare. este un puzzle format din frânturi ale sufletelor noastre. al meu si al Iuliei, un om incredibil, care a dat un cu totul alt sens vieții mele. aruncați un ochi pe blogul ei,  bucurielacutie.wordpress.com , e pură terapie a sufletului.   cine știe ce i- a hărăzit soarta celui ce vine... cuvinte aruncate în neant, î ntre dou ă suflete, î ntre două inimi care bat la fel. o tristețe greu de curmat. acele momente când doar muzica te calmează. când brațele mamei te î nconjoar ă și te simți din nou copil. când totul pare bine. când privești ploaia, cu o can ă de cafea î ntre palme. îmbrățisări fără sentiment, relație fără iubire. plângi ș i râzi , cazi ș i te ridici. ale tinereții valuri. î n oceanul î nvolburat al vieții . nu ș tim ins ă dac ă aceste valuri, vreodat ă se vor mai î ntoarce... privim ploaia, rugându-ne fierbinte de ea s ă ne spele și nou ă sufletele. s ă spele tristețea și gândurile rele. să fac

primul strop de boboceală

înainte de orice, vreau să vă mulțumesc pentru numeroasele mesaje pe care mi le-ați trimis, dar, mai presus de toate, de cele peste 100 de accesări. e un început minunat! acum, să trecem la subiect! boboceala...primul an din viața de licean. mulți spun că ar fi cel mai mișto an de liceu, că îți faci prietenii care vor dura toată viața, că simți primii fiori ai dragostei adolescentine... boboceala mea a început în secunda în care am ieșit din sala de examen, după proba la matematică. deși, teoretic, absolvisem clasa a opta cu aproape două săptămâni în urmă. atunci, însă, vedeam în fața ochilor doar un examen pentru care trebuia să dau tot ce am mai bun. tot în ziua aia, 21 iunie, când a venit mama acasă, am strâns-o în brațe și am exclamat "să înceapă boboceala!". peste doar câteva zile am primit rezultatele de la examen. mi-am promis să fac din vara asta una memorabilă. de atunci am simțit că am intrat într-o cu totul altă lume. începusem să vorbesc cu elevi din diferit